:: De Redactie - www.deredactie.be
Akkoord om situatie in Oekraïne te ontmijnen
Oekra├»ne, Rusland, de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn het daarover eens geraakt tijdens een gesprek in Gen├Ęve.

VRT-test: online drugs kopen blijkt fluitje van een cent
Het VRT-programma Koppen bestelde tien dagen geleden via internet verschillende soorten drugs, waaronder XTC en cocaïne. Vandaag viel de laatste bestelling in de bus.

Zij die commentaar hebben, willen zelf graantje meepikken voor campagne
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) is het niet eens met de commentaar op de gedenkplaat voor WOI die hij aanbiedt aan alle steden en gemeenten en waarop zijn naam staat.

Zonder aanvaardbaar akkoord sluit fabriek
De Duitse directie van Lanxess spreekt scherpe taal over de vestiging in Zwijndrecht. Indien er geen aanvaardbaar akkoord komt en er geen einde komt aan de staking, dan sluit de fabriek. Zwijndrecht krijgt nog een paar weken, zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove.

De familie Simpson ├ę├ęn aflevering lang van Lego
Op 4 mei gaat een speciale aflevering van The Simpsons in premi├Ęre in de VS. De gele familie uit Springfield ondergaat dan een metamorfose tot Legofiguurtjes. De stunt markeert de 550e aflevering van de animatieserie.

Ik hoop dat we opnieuw de leiding kunnen nemen in Vlaamse regering
CD&V wil na de verkiezingen van 25 mei opnieuw de leiding nemen van de Vlaamse regering. Dat heeft voorzitter Wouter Beke gezegd in Reyers politiek, dat vanavond wordt uitgezonden. We hebben de mensen in huis om dat te doen en we vragen aan de kiezer een mandaat om die leiding te kunnen nemen.

Turkse geheime dienst krijgt nog meer bevoegdheden
Het Turkse parlement heeft een controversieel wetsontwerp van de regerende conservatief-islamitische AK Partij, dat voorziet in nog fiks uitgebreidere bevoegdheden voor de geheime diensten, goedgekeurd.

Salsaster Cheo Feliciano sterft bij auto-ongeluk
In Puerto Rico is salsalegende Cheo Feliciano om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Dat bevestigt de lokale politie. Feliciano was de zanger en componist van verschillende salsa- en bolerohits. Hij werd 78.

Vakbonden sceptisch over hervorming brandweer
De hervorming van de brandweer is, bijna tien jaar na de gasramp in Gellingen, rond. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jo├źlle Milquet (CDH). De vakbonden blijven twijfels hebben en wijzen erop dat een groot deel van het werk is doorgeschoven om per zone te worden beslist.

Moet ik thuis zitten kniezen misschien?
Ze noemen hem spottend the elephant man, maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.


:: De Standaard - www.standaard.be
Tien om te zien: Dunk!festival
De temperaturen gaan de hoogte in, de zomer nadert en dat betekent maar ├ę├ęn ding: daar zijn de festivals! Driewerf hoera! Het festivalseizoen wordt dit jaar op gang getrapt door Dunk!festival, waar fans van het postrock- en postcore-genre uit binnen- en buitenland alweer kunnen genieten van een sublieme affiche. Wij zetten een aantal absolute aanraders op een rij.

Rode kaarten, rellen en een kilo ansjovis ontsieren Griekse bekerwedstrijd
Topvoetbal in Griekenland, dan is een opstootje nooit ver weg. Zo ook niet in de halve finale van de Griekse beker, die woensdag gespeeld werd tussen PAOK Thessaloniki en Olympiakos Piraeus.

Stappenplan goedgekeurd over aanpak Oekraïne-crisis
De vier partijen op het internationale overleg in Gen├Ęve over de crisis in Oekra├»ne zijn het eens geworden over een stappenplan (road map) om een de-escalatie van de crisis te bewerkstelligen en de spanningen te verminderen. Dat hebben de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry en Catherine Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor het Buitenlands Beleid, donderdag aangekondigd na afloop van de ontmoeting.

Ook Waterloo Ducks geplaatst voor kwartfinales Euro Hockey League
Waterloo Ducks heeft zich donderdag in het Nederlandse Eindhoven met een 4-3-zege tegen het Britse Beeston geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). De Belgische ploegen Dragons Brasschaat en Racing Brussel zitten ook al in die kwartfinales. Omdat Waterloo het daarin vrijdag moet opnemen tegen Racing, is ons land al zeker van ├ę├ęn club in de Final Four.

Spurs kunnen terug rekenen op Moussa Demb├ęl├ę
Tottenham Hotspur kan zaterdag op de 35e speeldag in de Premier League tegen Fulham opnieuw een beroep doen op Moussa Demb├ęl├ę. De Rode Duivel sukkelde de afgelopen weken met een heupblessure, maar is speelklaar voor de Londense clash met zijn ex-club Fulham. Dat bevestigde Spurs-coach Tim Sherwood op een persconferentie.

Louis Talpe daagt u uit in sappig West-Vlaams
Op de Grote Markt in het West-Vlaamse Ieper start op zaterdag 4 mei de Wings for Life World Run. Duizenden mensen lopen dan samen, op 40 locaties in 33 landen, voor het goede doel: mensen met een ruggenmergletsel. Louis Talpe daagt iedereen in bovenstaand filmpje uit om mee te doen aan de loopwedstrijd zonder aankomst.

Antwerpen pakt nu ook verkeer in de stad aan
Nu de teerling in het Oosterweeldossier gevallen lijkt, wil Antwerpen werk maken van een nieuw mobiliteitsplan dat het verkeer ook op stedelijk niveau vlotter doet verlopen. Het stadsbestuur heeft alvast een voorontwerp klaar waarover het met partners als De Lijn en de NMBS wil overleggen.

Boonen crasht met peperdure Ferrari op Francorchamps
Pech voor Tom Boonen: de wielrenner crashte met de peperdure Ferrari F430 waarmee hij vandaag rondreed op het parcours van Francorchamps. Boonen zelf bleef heelhuids, de wagen is zwaar beschadigd. Een klapband lag aan de oorzaak van het ongeval.

Akkoord rond schrapping derdeprovincialer FC Limelette
Het Uitvoerend Comit├ę van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdagmiddag de schrapping van derdeprovincialer FC Limelette goedgekeurd. De club, die op 4 april veroordeeld werd tot verwijdering uit de KBVB, kent zijn definitieve lot op 28 juni. Dan moet de Algemene Vergadering van de voetbalbond de beslissing nog goedkeuren, al is dat slechts een formaliteit.

Wie onttroont LeBron James en Miami als NBA-kampioen?
Zaterdag gaan de NBA play-offs van start met een wedstrijd tussen de Toronto Raptors en Brooklyn Nets. Het is dus weer tijd voor de hoogmis van het Amerikaanse basketball. Vorig seizoen wonnen de Miami Heat hun tweede titel op rij, in een beklijvende finale tegen de San Antonio Spurs. Wint LeBron James zijn derde kampioenschapsring of gooit deze keer iemand anders roet in het eten? Afspraak op 5 juni bij de start van de NBA Finals.:: De Tijd - www.tijd.be
Akkoord over aanpak Oekraïense crisis
18:55 Er is een eerste akkoord over de aanpak van de crisis in Oost-Oekraïne. De pro-Russische separatisten in Oekraïne moeten ontwapenen en de bezette overheidsgebouwen verlaten. In ruil moet de Oekraïense...

Jetair niet, Thomas Cook wel terug naar Sharm el Sheikh
18:23 Touroperators Jetair, VIP Selection en Sunjets.be reizen tot en met eind augustus niet meer naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. De reizen naar de bestemming waren eerder al geannuleerd tot 2...

Beurzen vertrokken voor lang paasweekend
17:59 De meeste Europese bedrijven kwam met teleurstellende cijfers, vooral de distilleerders kregen rake klappen. De cijfers van VS-ondernemingen daarentegen waren doorgaans beter dan verwacht. Toch gingen...

'Zonder snel akkoord gaat Lanxess dicht'
17:06 'Is er binnen twee weken geen akkoord, dan gaat de fabriek dicht.' Dat heeft de Duitse directie van het rubberbedrijf Lanxess gezegd naar aanleiding van de zes wekende durende staking in de fabriek in...

EU versterkt controle op illegaal afvaltransport
16:37 Het Europees Parlement stelt paal en perk aan afvalcriminaliteit en geeft daarbij de inspectiediensten meer armslag. Jaarlijks wordt immers minstens 2,8 maar mogelijk tot 70 miljoen ton gevaarlijk afv...

Belgische consument licht pessimistischer
16:16 De Belgische consument toont zich iets minder optimistisch in april dan in maart. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenbarometer van de Nationale Bank van Belgi├ź. ...

ÔÇśDeflatie niet noodzakelijk catastrofe voor eurozone'
16:12 Een periode van deflatie in de eurozone zou wellicht geen ramp zijn. Ze kan zelfs de groei stimuleren. Die opmerkelijke boodschap verkondigt KBC- econoom Dieter Guffens....

'Russische troepen in Oekraïne? Onzin'
16:00 De Russische president Vladimir Poetin ontkende in een televisietoespraak dat er Russische troepen zijn in het oosten van Oekraïne. De Oekraïense interventie in die regio hekelde hij als een 'ernstige...

Overheidsschuld stijgt boven 100 procent
15:37 De overheidsschuld is in 2013 gestegen tot 101,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is 1,8 procentpunt of 6 miljard euro meer dan het cijfer dat de regering-Di Rupo begin dit jaar pu...

Belgen 19 miljard rijker
15:25 Het netto financieel vermogen van de Belgen is in het vierde kwartaal van 2013 met 19 miljard euro gestegen tot 864,5 miljard. De toename is vooral te danken aan de stijging van de aandelenkoersen, bl...


:: Gazet van Antwerpen - www.gva.be
Man stapt op 38 jaar in voetsporen van zijn vader
Op de gemiddelde leeftijd van 38 jaar wordt een man zoals zijn vader, zo moet uit een Britse studie blijken. Die studie van het Britse tv-kanaal Gold identificeerde dertig voortekens, die erop wijzen dat een man in de voetsporen van zijn vader stapt.

Boonen crasht met nieuwe Ferrari
Het eerste ritje van Tom Boonen met zijn nieuwe Ferrari ging donderdag niet van een leien dakje. De bolide van de Bom van Balen kreeg een klapband.

Ferrari van Tom Boonen spot met Roger De Vlaeminck
Nu het voorjaarsseizoen gedaan is, trakteerde Tom Boonen zich donderdag op een dagje op het circuit van Francorchamps. Niet met een fiets, maar met zijn eigen Ferrari F430, een circuitauto die niet tot de openbare weg is toegelaten.

Nieuw mobiliteitsplan: vlotter verkeer in stad
Nu de teerling in het Oosterweeldossier gevallen lijkt, wil Antwerpen werk maken van een nieuw mobiliteitsplan dat het verkeer ook op stedelijk niveau vlotter doet verlopen. Het stadsbestuur heeft alvast een voorontwerp klaar waarover het met partners als De Lijn en de NMBS wil overleggen.

Bestuurder gecrashte Porsche is 17
In de zwarte Porsche die woensdagmiddag op de Ruggeveldlaan in Deurne tegen een paal knalde zaten twee zeventienjarige jongens uit Antwerpen. Dat meldt het parket donderdag.

Good Kompanini? Lanceer uw eigen Rode Duivels-zaak
Eind mei opent Vincent Kompany een sportcaf├ę op de Groenplaats. De zaak krijgt de toepasselijke naam Good Kompany. Reden genoeg om ons aan het denken te zetten. Want als de andere Rode Duivels de ondernemersmicrobe te pakken krijgen, hoe zou hun zaak dan heten?

Eerste resultaten flitsmarathon tegen vrijdagavond (oproep)
De eerste resultaten van de flitsmarathon van de 'Ik flits mee'-campagne donderdag zullen naar verwachting vrijdag in de late namiddag bekendgemaakt worden. Dat heeft Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, donderdagochtend gezegd. Voor de flitscampagne werkt de federale politie samen met de lokale politiezones, waardoor gegevens van een 130-tal zones verzameld moeten worden.

Laatste rechte lijn Brabantse Pijl kleurde opvallend zwart-geel-rood
Doorgaans bulkt het van de Vlaamse leeuwen als er over onze wegen wordt gekoerst. Maar woensdag werd er langs de aankomststrook met opvallend veel Belgische vlaggen gezwaaid.

School in Offerandestraat moet verhuizen naar het Kiel
Een middelbare school uit de Antwerpse wijk 2060 met 175 leerlingen verhuist na de paasvakantie tot juni 2015 naar mobiele klassen aan het Kiel, ten zuiden van de stad. Dat meldt het Antwerpse Stedelijk Onderwijs in een persbericht. De school moest tijdelijk elders onderdak zoeken omdat er dringend renovatiewerken moeten plaatsvinden. Eind vorig jaar dreigde de school nog zijn erkenning te verliezen vanwege de slechte staat van de infrastructuur.

Bear Grills: Wat kunnen de liberalen doen voor mijn loonfichke? (video)
Bear Grills van Antwaarpe kan weer een partij afvinken op zijn lijstje. Na Monica De Coninck (sp.a), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Liesbeth Homans (N-VA) heeft de Antwerpse Marokkaan Rachid Abourig Open Vld'ster Annemie Turtelboom voor een ritje in zijn BMW uitgenodigd.:: Het Nieuwsblad - www.nieuwsblad.be

:: Het Belang van Limburg - www.hbvl.be
Boonen crasht met nieuwe Ferrari
Het eerste ritje van Tom Boonen met zijn nieuwe Ferrari ging donderdag niet van een leien dakje. De bolide van de Bom van Balen kreeg een klapband.

Waterlek zorgt voor hinder op Luikersteenweg
Op de Luikersteenweg in Tongeren is er al sinds 14u30 verkeershinder door een waterlek.

Vreemdelingen belangrijkste factor in Belgische bevolkingsgroei
Het aantal inwoners in ons land steeg van 1 januari 2009 tot 1 januari 2013 van 10,75 tot 11,09 miljoen. Het aantal personen met een vreemde nationaliteit (+181.862) nam in deze periode in absolute cijfers meer toe dan het aantal Belgen (+164.612). Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

Zonder aanvaardbaar akkoord sluit Lanxess
Indien er geen aanvaardbaar akkoord komt en er geen einde komt aan de staking bij Lanxess in Zwijndrecht, dan sluit de fabriek. Dat is de boodschap van de directie in Duitsland. Zwijndrecht krijgt nog een paar weken, zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove.

Sluiting RSB definitief, 92 jobs verloren
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft donderdag RSB Transmissions Belgium in Tessenderlo failliet verklaard. Dat betekent dat 92 mensen hun baan kwijt zijn. De faling is voornamelijk het gevolg van de herstructurering bij machinefabrikant Caterpillar, die met voorsprong de grootste klant was van RSB.

Eerste resultaten flitsmarathon tegen vrijdagavond
De eerste resultaten van de flitsmarathon van de 'Ik flits mee'-campagne donderdag zullen naar verwachting vrijdag in de late namiddag bekendgemaakt worden. Dat heeft Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, donderdagochtend gezegd. Voor de flitscampagne werkt de federale politie samen met de lokale politiezones, waardoor gegevens van een 130-tal zones verzameld moeten worden.

Man stapt op 38 jaar in voetsporen van zijn vader
Op de gemiddelde leeftijd van 38 jaar wordt een man zoals zijn vader, zo moet uit een Britse studie blijken. Die studie van het Britse tv-kanaal Gold identificeerde dertig voortekens, die erop wijzen dat een man in de voetsporen van zijn vader stapt.

Zingende non pakt uit met 'Girls Just Want To Have Fun' (video)
Kent u Cristina Scuccia nog? De zingende non werd vorige maand een Youtube-hit na haar auditie voor 'The Voice of Italy'. De 25-jarige kloosterzuster bracht toen een indrukwekkende cover van 'No One' van Alicia Keys. Woensdagavond won ze met sprekend gemak haar battle met 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper.

Lachen verboden op pasfoto's
Wie op vakantie gaat en een nieuwe reispas aanvraagt: waag het niet te glimlachen op de foto. Dat mag niet meer. Voortaan moet iedereen neutraal kijken. Zo kan de politie op de luchthaven eenvoudiger gezichten herkennen.

Nieuwe fabriek in grensstreek Nederlands-Limburg mogelijk goed voor honderden jobs
In Geleen, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg, bouwt het nieuwe bedrijf QCP een fabriek voor de productie van grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. Dat heeft fabrieksdirecteur Huub Meessen bekendgemaakt.:: De Morgen - www.demorgen.be
Hulpgoederen Haiyan in goede handen?
De Vlaming die na de orkaan Haiyan 12 containers met hulpgoederen naar de Filippijnen had gestuurd, is bang dat hij al die ingezamelde spullen ...

Scholieren maken eigen robotautootje
Ongeveer 35 scholieren hebben vandaag deelgenomen aan de Robochallenge van de Universiteit Hasselt. Ze moesten een soort robotautootje ...

Supporter dient klacht in na hondenbeet in achterwerk
Na afloop van de wedstrijd tussen Olympic Charleroi en La Louvière is het zondagavond tot een opstootje gekomen tussen de lokale politie ...

Bar├ža moet het een maand zonder Neymar doen
De Braziliaanse aanvaller Neymar heeft in de aanloop naar het WK een vervelende blessure opgelopen. De aanvaller van FC Barcelona blijkt gisteren ...

Bel20 met winst het paasweekend in
De Brusselse beurs is met een goed gevoel aan haar lang paasweekend begonnen. De Bel20-index ging gisteren al 1,69 procent hoger, vandaag deed ze ...

Poetin: Geen troepen in Oosten Oekraïne
President Poetin heeft gereageerd op de onrust in het oosten van Oekraïne. Rusland heeft daar geen troepen naartoe gestuurd volgens Poetin. ...

Op zoek naar wapens en drugs? Google-kloon 'Grams' helpt u op weg
Gebruikers kopen steeds vaker drugs online, zo blijkt uit internationaal onderzoek. En dat lijkt nu weer wat makkelijker te worden met de ...

Nieuw dodelijk geweld in Oekraïne
In de Oost-Oekraïense stad Mariupol zijn bij een aanval van pro-Russische activisten op een kazerne van de Nationale Garde minstens drie ...

Paasfeest wordt commerci├źler
Pasen is het nieuwe kerstmis, of toch wat de commercialisering ervan betreft. In de supermarkten vind je alle mogelijke paasproducten en word je ...

Jetair schrapt reizen naar Sharm el Sheikh
Touroperator Jetair annuleert zijn reizen naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh tot eind augustus. Eerder werden reizen naar de regio al ...


:: Het Laatste Nieuws - www.hln.be
Hulpgoederen Haiyan in goede handen?
De Vlaming die na de orkaan Haiyan 12 containers met hulpgoederen naar de Filippijnen had gestuurd, is bang dat hij al die ingezamelde spullen ...

Supporter dient klacht in na hondenbeet in achterwerk
Na afloop van de wedstrijd tussen Olympic Charleroi en La Louvière is het zondagavond tot een opstootje gekomen tussen de lokale politie ...

300 treinreizigers ge├źvacueerd na ongeval
In Lichtervelde reed een trein iets voor zeven uur een personenwagen aan op de spoorovergang in de Kwakkelstraat, niet ver van het station van ...

Poetin: Geen troepen in Oosten Oekraïne
President Poetin heeft gereageerd op de onrust in het oosten van Oekraïne. Rusland heeft daar geen troepen naartoe gestuurd volgens Poetin. ...

Nieuw dodelijk geweld in Oekraïne
In de Oost-Oekraïense stad Mariupol zijn bij een aanval van pro-Russische activisten op een kazerne van de Nationale Garde minstens drie ...

Paasfeest wordt commerci├źler
Pasen is het nieuwe kerstmis, of toch wat de commercialisering ervan betreft. In de supermarkten vind je alle mogelijke paasproducten en word je ...

Jetair schrapt reizen naar Sharm el Sheikh
Touroperator Jetair annuleert zijn reizen naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh tot eind augustus. Eerder werden reizen naar de regio al ...

Uittocht paasweekend al gestart
Het is de hele dag druk geweest richting de kust, op de E40 tussen Brussel en Gent, en op de E17 van Antwerpen naar Gent. Het was dan ook een ...

Oekraïne wil onderzoek Strafhof naar misdaden Janoekovitsj
Oekraïne vraagt het Internationaal Strafhof (ICC) om mogelijke oorlogsmisdaden of misdaden tegen de mensheid onder het bewind van de ...

Poetin: Inlijving Krim ook om uitbreiding NAVO
Terwijl de wereld zich al weken afvraagt wat Rusland van plan is met Oekraïne, heeft president Vladimir Poetin vandaag een tipje van de ...:: Knack - www.knack.be
Daling overheidsbeslag: de epo-cijfers van de regering-Di Rupo
De federale regering claimt een daling van het overheidsbeslag. Of hoe men van fictie harde realiteit poogt te maken.

De Ideale Wereld smokkelt drugsdealer, massamoordenaar en N-VA'ers in affiche Crevits
Het VIER-programma De Ideale Wereld stuurde foto's van een Mexicaanse drugsdealer, een massamoordenaar en N-VA-leden in voor de selfie-affiche van Hilde Crevits.

Snelheidscampagnes: hoe harder hoe beter?
Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) pakte uit met de hardste campagnevideo ooit om hardrijders aan het nadenken te zetten. Het BIVV volgt daarmee het voorbeeld van de confronterende campagnes in het buitenland.

6 tips om trager te rijden
Tijdens de nationale flitsmarathon worden een groot aantal plaatsen in Belgi├ź 24 uur lang gecontroleerd op snelheidsduivels. Maarten Matienko van mobiliteitsorganisatie VAB geeft tips om trager te rijden en de snelheid op de baan onder controle te houden.

Planbureau: 'Regering Di Rupo deed overheidsbeslag dalen met 1,4 procent'
Tegen het einde van deze regeerperiode zal het Belgische overheidsbeslag gedaald zijn met 1,4 procent. Dat blijkt uit berekeningen van het Federaal Planbureau.

Bel20-bedrijven betalen 26,7 procent belastingen
De grote Belgische beursgenoteerde bedrijven betaalden in 2013 samen 4,58 miljard euro vennootschapsbelasting. Dat is 144 miljoen meer dan in 2012. Ook het percentage stijgt

Verkeersboetes: 1 euro op 3 gaat naar veiligheid
Een derde van de opbrengsten uit verkeersboetes gaat naar verkeersveiligheid, de rest verdwijnt in de staatskas. Veiligheid verdient beter, vinden experts.

Overlast op tram en bus daalt met een kwart
Controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn hebben in 2013 1.306 processen-verbaal opgemaakt voor overlast. Dat is 23 procent minder dan een jaar eerder,

Dode en gewonden bij schietpartij in Oost-Oekraïne
Tijdens gewapende confrontaties tussen pro-Russische manifestanten en soldaten in de buurt van een militaire basis In de Oost-Oekra├»ense stad Mariupol zijn ├ę├ęn dode en twaalf gewonden gevallen.

Van Besien: 'Groen is klaar voor regeringsdeelname'
Groen wil na de verkiezingen in een regering te stappen. De groenen, dat zijn politici, zegt voorzitter Wouter Van Besien. Wij willen beleid voeren, onze handen vuil maken.


:: Vandaag.be - www.vandaag.be
Robin Williams kruipt opnieuw in de huid van 'Mrs. Doubtfire'
Studio Fox haalt succeskomedie 'Mrs. Doubtfire' vanonder het stof. In het vervolg zal Robin Williams opnieuw de rol van de guitige Schotse nanny op zich nemen. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het origineel dateert alweer van 1993.

Onderzoek naar mysterieus flesje met pillen Parijs-Roubaix
Het Britse Antidopingagentschap (UKAD) gaat het mysterieus flesje met pillen dat zondag werd gevonden op het parcours van Parijs-Roubaix onderzoeken. Volgens de man die de mysterieuze vondst deed, viel het flesje na een valpartij uit de zak van een renner. Dat maakte de Britse krant The Daily Telegraph donderdag bekend.

Vreemdelingen belangrijkste factor in Belgische bevolkingsgroei
Het aantal inwoners in ons land steeg van 1 januari 2009 tot 1 januari 2013 van 10,75 tot 11,09 miljoen. Het aantal personen met een vreemde nationaliteit (+181.862) nam in deze periode in absolute cijfers meer toe dan het aantal Belgen (+164.612). Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

Steeds meer Belgen gaan in het buitenland wonen
Het aantal personen met Belgische nationaliteit dat uit ons land emigreert is in de periode 2009-2012 gestegen van 17.837 tot 22.063. Het aantal immigrerende Belgen daarentegen daalde van 14.235 tot 13.042. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Economie Johan Vande Lanotte op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

Kapitein van gezonken veerboot krijgt kritiek
De kapitein en de bemanning van de verongelukte Zuid-Koreaanse veerboot hebben bakken kritiek over zich heen gekregen. Overlevenden klagen dat veel meer passagiers gered hadden kunnen worden, als het schip in moeilijkheden vroeger ge├źvacueerd was.

Boonen crasht met nieuwe Ferrari
Het eerste ritje van Tom Boonen met zijn nieuwe Ferrari ging donderdag niet van een leien dakje. De bolide van de Bom van Balen kreeg een klapband.

Jetair annuleert reizen naar Sharm el Sheik tot eind augustus
Touroperators Jetair, VIP Selection en Sunjets.be reizen tot en met eind augustus niet meer naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. De reizen naar de bestemming waren eerder al geannuleerd tot 22 juni. "Onze reizigers vragen ons een standpunt in te nemen", zegt Jetairwoordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Nieuwe fabriek in grensstreek Nederlands-Limburg mogelijk goed voor honderden jobs
In Geleen, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg, bouwt het nieuwe bedrijf QCP een fabriek voor de productie van grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. Dat heeft fabrieksdirecteur Huub Meessen bekendgemaakt.

Zonder aanvaardbaar akkoord sluit Lanxess
Indien er geen aanvaardbaar akkoord komt en er geen einde komt aan de staking bij Lanxess in Zwijndrecht, dan sluit de fabriek. Dat is de boodschap van de directie in Duitsland. Zwijndrecht krijgt nog "een paar weken", zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove.

Amerikaanse rapper snijdt penis af en springt van balkon
Andre Johnson, een Amerikaanse rapper die banden heeft met het hiphopcollectief Wu-Tang Clan is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen nadat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Vlak voor hij van een balkon sprong zou Johnson, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Christ Bearer, zijn penis hebben afgesneden.


Verkenner Mobile is een realisatie van
PDL InterConsult (c)2014
Alle rechten van de geciteerde titels en teksten zijn en blijven eigendom van de aanbieder die vermeld is als bron.