:: De Redactie - www.deredactie.be
Veel schade, geen menselijke slachtoffers
Ittre, in Waals-Brabant, likt zijn wonden na de wateroverlast van gisteren. Radiocollega Philip Heymans was ter plaatse.

Ittre, gemeente onder water
Heel wat gemeenten werden gisteravond getroffen door - extreme - wateroverlast. Ittre, in Waals-Brabant, kreeg het wel erg hard te verduren. De foto's die de inwoners ons toestuurden, spreken voor zich.

Unizo hekelt halvering prinselijke handelsmissies
De Vlaamse regering-Bourgeois wil het aantal prinselijke handelsmissies met prinses Astrid naar het buitenland halveren van vier naar twee. Maar dat stuit op luid protest van ondernemersorganisatie Unizo.

Weer tientallen doden in Gaza na Israƫlische bombardementen
Bommen hebben andermaal een VN-schooltje getroffen, waar vluchtelingen zich schuilhielden. Balans: 16 doden.

Op zoek naar Arabische liefde - Majd Khalifeh
De auteur en zijn vriend gaan in vijf Arabische landen op zoek naar een lief/vrouw voor de tweede. Hoe gaat men er om met verliefdheid? Hoe verlooft men zich? Wat is de positie van de vrouw?

Laatste bemanningslid Hiroshima-bommenwerper overleden
De laatste overlevende van de Amerikaanse bemanning van de Enola Gay, het vliegtuig dat de atoombom op Hiroshima dropte, is overleden. Theodore Dutch Van Kirk overleed maandag in Stone Mountain, in de staat Georgia, op 93-jarige leeftijd.

Nijntje-tekenaar Dick Bruna definitief gestopt
De Nederlandse tekenaar Dick Bruna zet een punt achter zijn loopbaan. Dat heeft de uitgever van Bruna gemeld.

Mobistar besteedt groot deel IT-activiteiten uit aan Indiaas bedrijf
De telecomoperator gaat in zee met Tech Mahindra uit India. Dat meldt Le Soir. Volgens de directie vallen er geen naakte ontslagen.

ACOD steunt Vlaamse ambtenaren tegen verhuisplannen
Elke Vlaamse ambtenaar die naar de rechter stapt in verband met een mogelijke verhuis in Brussel, krijgt juridische bijstand van de vakbond.

Paramount schrapt controversiƫle poster
In Australiƫ wordt de film Teenage mutant ninja turtles op 11 september uitgebracht. Het campagnebeeld was ongelukkig gekozen.


:: De Tijd - www.tijd.be
Di Rupo vraagt coformateurs naam voor Europese Commissie
10:39 Ontslagnemend premier Elio Di Rupo (PS) heeft de twee coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) een brief gestuurd, met de vraag een advies te geven over wie hij kan voorstellen als nieu...

Base boekt minder omzet
10:37 De omzet van Base Company, de Belgische tak van het Nederlandse telecombedrijf KPN, lag in het tweede kwartaal met 178 miljoen euro 2,7 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit...

Total maakt zich op voor zware besparingsronde
10:22 Het Franse energieconcern Total gaat de komende 3 jaar fors in de kosten snijden na een tegenvallende prestatie in het tweede kwartaal. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend....

Spanje kampt met deflatie
09:55 Spanje kampt als eerste groot Europees land met deflatie. Die dalende prijzen maken het moeilijk de schuldenerfenis van de crisis af te bouwen en vormen een schaduwzijde voor een land dat met een verr...

Lawine aan Fortis-claims bedreigt Ageas
09:34 Gedupeerde Fortis-beleggers hebben opnieuw hoop nadat een Amsterdamse rechter heeft geoordeeld dat Fortis zijn aandeelhouders in de periode 29 september - 1 oktober 2008 heeft misleid. De uitspraak ma...

Unizo wil prinselijke missies niet afbouwen
09:24 Ondernemersorganisatie Unizo verzet zich tegen het voornemen van N-VA, CD&V en Open Vld om het aantal prinselijke missies terug te dringen tot twee per jaar....

Melexis verhoogt jaarprognose nog eens
09:05 2014 lijkt een boerenjaar te gaan worden voor Melexis, de chip- en sensorproducent uit Ieper. Na een sterk eerste halfjaar trekt het bedrijf zijn jaarprognose voor de tweede keer op....

Banimmo zet waarde City Mall Charleroi op nul
08:59 Vastgoedontwikkelaar Banimmo komt woensdagochtend onverwacht met een update over het eerste halfjaar. Dat gebeurt met niet-geauditeerde cijfers, die eigenlijk een winstwaarschuwing bevatten, te wijten...

Wateroverlast treft Waals-Brabant
08:40 Heel de provincie Waals-Brabant werd dinsdagavond getroffen door zware regenval. Op enkele plaatsen zorgde dat voor serieuze wateroverlast. Grootste problemen werden opgetekend in Itter en Klabbeek. H...

Melexis spurt naar vers record
08:30 Een lawine aan bedrijfsresultaten en macro-economisch nieuws, voor minder zijn we vanmorgen ons bed niet uitgekomen. Melexis schiet de hoofdvogel af, met een glansprestatie in Brussel....:: Gazet van Antwerpen - www.gva.be
Costa Ricaan Hernan Medford is bondscoach van Honduras
De Hondurese voetbalbond heeft de Costa Ricaan Hernan Medford aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij volgt de Colombiaan Luis Fernando SuƔrez op, die na het mislukte WK in Braziliƫ zijn ontslag indiende.

Demond Mallet (Charleroi) keert terug naar Joventut Badalona
De Amerikaanse basketspeler Demond Mallet verlaat Spirou Charleroi. De 36-jarige spelmaker heeft een akkoord met zijn Spaanse ex-club Joventut Badalona, het team waarvoor hij tussen 2007 en 2009 speelde.

Beddenwinkel Verlinden verlaat Brederodestraat
De beddenwinkel Cosylook Verlinden ruilt in september, na 27 jaar, de Brederodestraat voor de Cockerillkaai op het Zuid. ā€œWe hebben lang getwijfeldā€, zegt eigenaar Bart Verlinden: ā€œMaar hebben dan toch de knoop doorgehakt.ā€

Deze mannen doen alles wat je vraagt
Hij is knap, luistert naar alles wat je zegt, is niet te lui om te helpen in het huishouden en geeft je om de haverklap een complimentje. Het enige nadeel aan deze man? Je moet betalen voor al zijn hulp en lieve woordjes...

Kaaivlakte op Sint-Andries gaat tien maanden dicht
De kaaimuren, of de zogeheten blauwe steen, ter hoogte van het Zuid en de wijk SInt- Andries worden vanaf 11 augustus gestabiliseerd. Dat betekent dat de kaaivlakte op die plek voor minstens tien maanden is afgesloten voor het publiek.

Meisje wil niet dat klein broertje groter wordt
De vijfjarige Sadie kan haar tranen niet meer bedwingen. Het meisje uit Arizona wil niet dat haar drie maand oude broertje groeit.

Garage brandt uit door defecte autobatterij
De garage van een koppel uit de Bormte is dinsdagochtend uitgebrand door een defecte autobatterij. Hun veertien jaar oude wagen ging samen met een diepvriezer, fietsen en werkmateriaal op in de vlammen. De garage is rijp voor de sloop.

Ontzetting over sloop art decopand ā€œongezienā€
De buurtbewoners van de Wilfordkaai denken 250 Temsenaren warm te krijgen voor het beroep tegen de sloopvergunning voor een art decowoning aan de kaai.

Autocenter al tien dagen zonder telefoon
Paul Coomans (52) runt Autocenter Coomans in Mol. ā€œMijn drie vaste lijnen en vier gsmā€™s zijn al tien dagen afgeslotenā€, zegt hij. ā€œIk heb in tien dagen tijd amper klanten gezien en we kunnen geen bestellingen doen. Iedereen denkt dat ik met vakantie ben.ā€

Golfclub weer doelwit van vandalen
Het houdt maar niet op. Sinds de opening van het vernieuwde golfterrein kreeg golfclub Beveren al voor de vijfde keer ongewenst bezoek. Binnen geraakten de onverlaten niet, maar een aantal ramen moesten er aan geloven. De schade loopt in de duizenden euroā€™s.


:: Het Nieuwsblad - www.nieuwsblad.be


:: Het Belang van Limburg - www.hbvl.be
Costa Ricaan Hernan Medford is bondscoach van Honduras
De Hondurese voetbalbond heeft de Costa Ricaan Hernan Medford aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij volgt de Colombiaan Luis Fernando SuƔrez op, die na het mislukte WK in Braziliƫ zijn ontslag indiende.

Demond Mallet (Charleroi) keert terug naar Joventut Badalona
De Amerikaanse basketspeler Demond Mallet verlaat Spirou Charleroi. De 36-jarige spelmaker heeft een akkoord met zijn Spaanse ex-club Joventut Badalona, het team waarvoor hij tussen 2007 en 2009 speelde.

Deze mannen doen alles wat je vraagt
Hij is knap, luistert naar alles wat je zegt, is niet te lui om te helpen in het huishouden en geeft je om de haverklap een complimentje. Het enige nadeel aan deze man? Je moet betalen voor al zijn hulp en lieve woordjes...

Meisje wil niet dat klein broertje groter wordt
De vijfjarige Sadie kan haar tranen niet meer bedwingen. Het meisje uit Arizona wil niet dat haar drie maand oude broertje groeit.

Ramkraak op fietsenwinkel
Woensdagochtend rond 3u hebben overvallers een ramkraak gepleegd op fietsenhandel Bikes Claessens aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. De daders reden met een gestolen bestelwagen achterwaarts het uitstalraam aan diggelen en laadden 11 renfietsen en 6 frames in de bestelwagen.

Denen vinden efficiĆ«nte oplossing voor ā€˜verkeersproblemenā€™
De Deense hoofdstad Kopenhagen heeft een wel erg opvallend fietspad geopend. De ā€˜Cykelslangenā€™ of ā€˜Fietsslangā€™ is immers vier meter breed, 220 meter lang en bevindt zich zoā€™n 5,5 meter boven de grond.

Video: rolstoelgebruiker heeft tijd van zijn leven op Tomorrowland
Een rolstoelgebruiker heeft de tijd van zijn leven beleefd op Tomorrowland. De man liet zich helemaal meeslepen op de beats van het festival en maakte enkele ritmische bewegingen met zijn rolstoel.

Water sleurt autoā€™s mee (video)
Heel de provincie Waals-Brabant werd dinsdagavond getroffen door zware regenval, wat op enkele plaatsen voor wateroverlast zorgde. Opeenvolgende hevige regenbuien vanaf de namiddag zorgden voor de meeste problemen in Itter (Ittre) en Klabbeek (Clabecq). Ondertussen is het water weer weggetrokken.

Amerikaanse rapper schreeuwt als klein kind in pretparkattractie
DMX is in het dagelijkse leven een stoere rapper, maar in een pretpark verandert de Amerikaan in een ware angsthaas.

AS Roma te sterk voor Real, Man United verslaat Inter
In de Verenigde Staten vindt momenteel de ā€˜International Champions Cupā€™ plaats. Een prestigieus oefentoernooi met acht Europese topclubs. Vannacht versloeg Manchester United er Inter Milan na strafschoppen. AS Roma haalde het dan weer van Real Madrid met 0-1.


:: De Morgen - www.demorgen.be
Diesel vanaf morgen duurder
Diesel tanken wordt morgen iets duurder. De maximumprijs voor een liter bedraagt dan 1,447 euro. Dat is een stijging met 1,4 eurocent, zo meldt

Kapotte leiding zet unief onder water
In Los Angeles heeft een gesprongen waterleiding een campus van de UCLA, een van de belangrijkste Amerikaanse universiteiten, onder water gezet.

Mysterie wordt groter: twee nieuwe megakraters ontdekt
In Siberiƫ zijn opnieuw twee mysterieuze megakraters ontdekt. De gaten zijn kleiner dan de krater die wetenschappers twee weken geleden met

Zes jaar cel doofstomme vrouw die getuigschriften stal uit brievenbus mutualiteit
Een doofstomme vrouw van 46 uit Oostende heeft van de rechter in Brugge zes jaar cel gekregen omdat ze volhardt in een kwalijke gewoonte. De

Demond Mallet (Charleroi) keert terug naar Joventut Badalona
De Amerikaanse basketspeler Demond Mallet verlaat Spirou Charleroi. De 36-jarige spelmaker heeft een akkoord met zijn Spaanse ex-club Joventut

Wie is Kumi Naidoo, de strijdlustige en charismatische topman van Greenpeace?
Oproep tot actie bij Greenpeace. En dit keer gaat het niet over kernwapens, de opwarming van de aarde of olievlekken in zee, maar over een

Ebola ook bedreiging voor Groot-Brittanniƫ
De gevreesde ziekte ebola die rondwaart in West-Afrika is een potentiƫle bedreiging voor Groot-Brittanniƫ. Dat zegt chef wetenschap van de Britse

De Gazastrook is de hel op aarde
In de Gazastrook gaat het geweld onverminderd voort. De laatste beelden die uit het gebied naar buiten komen, tonen niets minder dan een

Honderdtal doden en gewonden bij aanval in Xinjiang
Het geweld dat zich maandag voordeed in de Chinese grensregio Xinjiang, heeft een honderdtal doden en gewonden veroorzaakt. Dat zegt een

Einde snarenverbod: Britse gevangenen mogen weer gitaar spelen
Gevangenen in Engeland en Wales mogen weer gitaarspelen in hun cel, nu de regering-Cameron een verbod daarop heeft ingetrokken. Dat gebeurde mede:: Het Laatste Nieuws - www.hln.be
Kapotte leiding zet unief onder water
In Los Angeles heeft een gesprongen waterleiding een campus van de UCLA, een van de belangrijkste Amerikaanse universiteiten, onder water gezet.

Mysterie wordt groter: twee nieuwe megakraters ontdekt
In Siberiƫ zijn opnieuw twee mysterieuze megakraters ontdekt. De gaten zijn kleiner dan de krater die wetenschappers twee weken geleden met

Zes jaar cel doofstomme vrouw die getuigschriften stal uit brievenbus mutualiteit
Een doofstomme vrouw van 46 uit Oostende heeft van de rechter in Brugge zes jaar cel gekregen omdat ze volhardt in een kwalijke gewoonte. De

Ebola ook bedreiging voor Groot-Brittanniƫ
De gevreesde ziekte ebola die rondwaart in West-Afrika is een potentiƫle bedreiging voor Groot-Brittanniƫ. Dat zegt chef wetenschap van de Britse

De Gazastrook is de hel op aarde
In de Gazastrook gaat het geweld onverminderd voort. De laatste beelden die uit het gebied naar buiten komen, tonen niets minder dan een

Honderdtal doden en gewonden bij aanval in Xinjiang
Het geweld dat zich maandag voordeed in de Chinese grensregio Xinjiang, heeft een honderdtal doden en gewonden veroorzaakt. Dat zegt een

Einde snarenverbod: Britse gevangenen mogen weer gitaar spelen
Gevangenen in Engeland en Wales mogen weer gitaarspelen in hun cel, nu de regering-Cameron een verbod daarop heeft ingetrokken. Dat gebeurde mede

Genocideproces tegen twee Rode Khmer-leiders gestart in Cambodja
In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is vandaag een tweede proces van start gegaan tegen twee leiders van de Rode Khmer. Zij moeten zich voor

Zon, wolken en plaatselijke buien wisselen elkaar af
Vanmiddag is er een afwisseling van wolken en zon. Plaatselijk is een licht buitje mogelijk. Er waait een zwakke tot matige westenwind. De maxima

Negen maanden na de shutdown: de babyboom
Tja, wat doe je dan, wanneer je samen met 800.000 collega's verplicht naar huis wordt gestuurd? Een aantal van die Amerikaanse ambtenaren, die


:: Knack - www.knack.be
'Een regering met de N-VA? Potverdorie nog aan toe!'
'De supersnelle Franstalige coalitievorming tussen PS en CDH, dat was echt het confederalisme in de praktijk', zegt Brussels minister van Financiƫn en Begroting Guy Vanhengel (Open VLD). 'Het onmiddellijke gevolg was dat N-VA en CD&V elkaar veel sneller dan verwacht in de armen vielen.'

Thyssen, Reynders of De Gucht: keuze Belgische eurocommissaris eerste moeilijkheid federale formatie...
Wie mag de Belgische eurocommissaris worden: Marianne Thyssen, Didier Reynders of blijft Karel De Gucht aan? Formateurs Kris Peeters en Charles Michel moeten deze moeilijke beslissing nemen nog voor ze echt aan het onderhandelen zijn begonnen.

Zo ziet de hel op aarde er uit
De hel op aarde ligt in Gaza.

Foutje: 150 politiekantoren vallen zonder kabelbeheer
De politie heeft geen aannemer meer die alle data- en telefoonkabels en draadloze netwerken plaatst en onderhoudt. Bij de vernieuwing van het contract door de Regie der Gebouwen werd een foutje gemaakt

Vakbond ambtenaren naar de rechtbank voor verhuis van 300 meter
De Vlaamse abtenaren willen niet naar Tour & Taxis verhuizen. De buurt, amper een steenworp van hun huidige locatie in de Brusselse Noordwijk, is te gevaarlijk, vinden ze. Het ACOD steunt hen.

Liesbeth Homans vervangen door Fons Duchateau als Antwerps schepen
Huidig voorzitter van N-VA Stad Antwerpen Fons Duchateau vervangt Liesbeth Homans, die Vlaams minister werd, als schepen voor Sociale Zaken en voorzitter van de Antwerpse OCMW-raad.

Sven Gatz: 'Weinig aandacht voor Cultuur geen nadeel, maar kans voor eigen klemtonen'
Kersvers Vlaams minister voor Cultuur, Media en Jeugd Sven Gatz (Open VLD) ziet geen graten in de onderbelichting van Jeugd en Cultuur in het regeerakkoord. 'Zo kan ik mijn eigen klemtonen leggen en inspelen op de actualiteit.'

Label voor goederen uit Israƫlische kolonies: om deze producten gaat het
De federale regering maakt werk van een label voor Israƫlische producten die uit de bezette gebieden komen. Dit zijn de voornaamste producten waar het om kan gaan.

BHV: 'Ruzies bij Nederlandstalige rechtbank van koophandel lopen uit de hand'
Vier maanden na de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde zijn ruzies tussen de Nederlandstalige handelsrechters uit de hand gelopen. De rechtbankvoorzitster is thuis met een burn-out.

Besparen, maar toch bonus 1,1 miljoen voor personeel De Lijn
De Lijn moet van de nieuwe Vlaamse regering besparen, maar gaat wel alle 8.220 personeelsleden een bonus van 140 euro betalen, samen goed voor meer dan 1,1 miljoen euro.:: Vandaag.be - www.vandaag.be
Water sleurt autoā€™s mee (video)
Heel de provincie Waals-Brabant werd dinsdagavond getroffen door zware regenval, wat op enkele plaatsen voor wateroverlast zorgde. Opeenvolgende hevige regenbuien vanaf de namiddag zorgden voor de meeste problemen in Itter (Ittre) en Klabbeek (Clabecq). Ondertussen is het water weer weggetrokken.

Amerikaanse rapper schreeuwt als klein kind in pretparkattractie
DMX is in het dagelijkse leven een stoere rapper, maar in een pretpark verandert de Amerikaan in een ware angsthaas.

Nijntje-tekenaar met pensioen
De Nederlandse tekenaar Dick Bruna zet een punt achter zijn loopbaan. De 86-jarige geestelijk vader van Nijntje was al lange tijd niet meer actief, maar zijn uitgever bevestigt nu dat hij zijn tekenspullen definitief opbergt, zo meldt de lokale omroep RTV Utrecht woensdag.

Bedrijfsleiders vrezen minder omzet door schrappen handelsmissies
Als bedrijfsleiders minder op reis mogen met prinses Astrid zal hun export krimpen, zegt Unizo. Dat verzet zich tegen het plan van de Vlaamse regering om het aantal prinselijke handelsmissies te halveren.

Twee mannen proberen jongetje (10) te ontvoeren
Twee mannen hebben maandagnamiddag geprobeerd een tienjarige jongen in een oude zilvergrijze Seat Toledo te trekken aan het kanaal in Diepenbeek. Het kind wist net op tijd te ontkomen en verwittigde de politie.

Jonge Belg zit nacht vast in gletsjerspleet
Een jonge Belg heeft urenlang vastgezeten in een gletsjerspleet in het uiterste noorden van Italiƫ. De man van 22 was alleen te voet op weg naar de Stelviopas toen hij uitgleed en viel, de gletsjerspleet in. Hij kon met zijn gsm nog zijn vader bereiken, die op zijn beurt de Italiaanse hulpdiensten verwittigde.

Anke Buckinx verwacht eerste kindje
De vakantie van Anke Buckinx en haar vriend Tom Francois werd vorige week plots heel wat specialer. Dankzij een zwangerschapstest kwamen ze te weten dat ze niet met twee, maar met drie in de Provence vertoefden. ā€œDie twee roze streepjes op dat witte stokje waren heel onverwacht, maar ik ben echt heel heel heel blijā€, vertelt Anke Buckinx enthousiast.

Duizenden Belgen kunnen geld eisen
De tienduizenden ex-aandeelhouders van Fortis staan een stap dichter bij een schadevergoeding. Een rechter in Nederland oordeelde dat Ageas, de opvolger van Fortis, de aandeelhouders eind september 2008 heeft misleid. Ook Belgen kunnen zich bij die uitspraak aansluiten. Ageas riskeert een schadeclaim van in totaal enkele miljarden euro.

Sabine Lisicki slaat snelste opslag aller tijden
De Duitse Sabine Lisicki heeft dinsdag een stukje tennisgeschiedenis geschreven. Op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Stanford (hard/710.000 dollar) sloeg ze de snelste opslag aller tijden.

'Nemmouche praat niet met speurders die naar pers lekken'
Mehdi Nemmouche, die verdacht wordt van de aanslag op het Joods Museum is vanmiddag uitgeleverd aan ons land. De man werd door de onderzoeksrechter in Brussel verhoord, maar weigerde elke medewerking, volgens zijn advocaten uit angst voor perslekken. Ondertussen is Nemmouche overgebracht naar de gevangenis van Bergen.


Verkenner Mobile is een realisatie van
PDL InterConsult (c)2014
Alle rechten van de geciteerde titels en teksten zijn en blijven eigendom van de aanbieder die vermeld is als bron.