:: De Redactie - www.deredactie.be
Structurele onenigheid heeft gewogen op Vlaamse regering
SP.A-voorzitter Bruno Tobback kijkt in Villa politica met gemengde gevoelens terug op de voorbije Vlaamse legislatuur.

Als het niet anders kan, dan moet het met de PS
N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon herhaalt in Villa politica dat hij het liefst een centrumrechtse regering wil. Met de PS wil hij alleen in zee als het echt moet.

CD&V wil desnoods alternatieve vergoeding in regeerakkoord
Minister van Financiƫn Koen Geens (CD&V) maakt zich sterk dat de staatswaarborgen voor Arco vooralsnog juridisch overeind blijven. Als dat echter niet het geval zou zijn, wil hij dat een juridisch sluitend alternatief deel uitmaakt van het volgende regeerakkoord.

Voetbalbond mikt op openingsmatch EK 2020 in Brussel
De Belgische voetbalbond is samen met Brussel en het Brusselse gewest officieel kandidaat voor de organisatie van het Europees kampioenschap in 2020.

Geld is smeriger dan je denkt
Wel 3.000 verschillende soorten bacteriƫn zijn er te vinden op een dollarbiljet. Dat bleek uit een recent onderzoek van de Universiteit van New York (NYU). Moeten we in de toekomst ons geld op een plastic film gaan drukken?

[VIDEO] - Franse waaghalzen in recordduikvlucht de Burj Khalifa af
Twee Franse basejumpers hebben een nieuw wereldrecord gevestigd door van de Burj Khalifa te springen. Het was niet voor het eerst dat ze de 828 meter hoge toren in Dubai, de hoogste van de wereld, gebruikten voor hun indrukwekkende sprongen. Deze keer hadden ze er wel een platform geĆÆnstalleerd dat 15 meter boven de top uitstak, wat hen een nieuw record opleverde.

Ook gratis apps hebben een prijs
Wie op zijn smartphone een gratis applicatie installeert, geeft daarmee persoonlijke informatie prijs aan het bedrijf dat de app ontwikkelde. Dat meldt Test-Aankoop op basis van een eigen analyse van een twintigtal populaire apps.

Klagers Tomorrowland: Ofwel verbod, ofwel strenge maatregelen
Voor de rechter in kort geding hebben vanmorgen de verschillende partijen het woord genomen in de zaak van de buurtbewoners tegen Tomorrowland.

Hou op mijn lichaam in bikini te beledigen
De pijnlijke opmerkingen over haar lichaam beantwoordde de nu 44-jarige actrice Minnie Driver op Twitter met een weinig verhullende foto. Nu zullen ze wel ophouden, aldus Driver.

Volg live: de Gouden Boekenuil:: De Standaard - www.standaard.be
ING wil belang nemen in Euronext
De Nederlandse bank ING gaat een belang nemen in het kapitaal van beursoperator Euronext, die naar de beurs trekt. Dat heeft ING-topman Ralph Hamers donderdag gezegd.

Motorrijder laat leven bij verkeersongeval
Een 57-jarige motorrijder is woensdagavond in de Vlieghavenlaan in Keerbergen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het Leuvense parket. De man werd op het kruispunt met de Mereldreef aangereden door een wagen en overleefde de klap niet. De zeventienjarige bestuurster van het voertuig bleef ongedeerd, maar werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Ze legde een negatieve ademtest af.

#DSDISCUSSIE. Wilt u overal trajectcontrole?
'Wat mij betreft, komen er op de snelwegen geen flitspalen meer bij en kiezen we in de toekomst volop voor trajectcontrole', heeft Vlaams minister Hilde Crevits gezegd in Het Laatste Nieuws. Het departement Mobiliteit onderzoekt alvast zes mogelijke trajecten. Wilt u ook meer trajectcontrole?

ā€˜Europese instellingen kwetsbaar voor corruptieā€™
Europese lobbyisten voeren veel van hun werk in het geheim uit en de Europese regelgeving over corruptie wordt niet vaak toegepast. Dat staat in een rapport van Transparency International.

Grondwettelijk Hof tilt Arco over verkiezingen
Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de heropening van de debatten rond de staatswaarborg voor Arco-coƶperanten bevolen en beslist om de Nederlandstalige en Franstalige zaken tegen de staatswaarborg samen te voegen. Het blijft daardoor nog wat langer wachten op een beslissing.

ā€˜Energiebesparing nog te weinig prioriteit van overheidā€™
Van de totale Belgische overheidssteun voor energie gaat slechts 6 procent naar energiebesparing. Dat is veel te weinig, vinden energiebedrijf Eneco en milieuorganisatie WWF, die donderdag samen de studie ā€˜De ware kosten en baten van conventionele en hernieuwbare energieā€™ hebben voorgesteld in Brussel.

'Mourinho mag B-elftal opstellen tegen Liverpool'
Volgens de Britse pers heeft JosƩ Mourinho de toestemming van het Chelsea-bestuur en eigenaar Roman Abramovich gekregen om zondag een b-elftal op te stellen in de competitiematch tegen Liverpool. Mourinho wil zijn jongens sparen voor de terugmatch van de halve finale van de Champions League tegen Atletico Madrid.

Geens: ā€˜Staatswaarborg blijft integraal overeindā€™
Minister van Financiƫn Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de staatswaarborg voor de Arco-coƶperanten momenteel juridisch integraal overeind blijft.

Belgische overheidsschuld dan toch boven 100%
De Belgische overheidsschuld bedroeg eind 2013 volgens de laatste schattingen 101,5% van het bbp, stelt Lieven Noppe van KBC vast. De poging om de schuldratio onder de door de Europese Commissie naar voor geschoven grens van 100% te duwen, waren tevergeefs.

Spaanse economie kent sterkste groei in zes jaar
Spanje heeft in het eerste kwartaal de sterkste economische groei gekend sinds het begin van de crisis zes jaar geleden. Volgens schattingen van de Spaanse nationale bank groeide het bruto binnenlands product met 0,4 procent. In het laatste kwartaal van 2013 was er een vooruitgang van 0,2 procent.:: De Tijd - www.tijd.be
Barco deed aan zelfonderschatting
17:01 Kort na de opening van Wall Street, gingen alle beurzen wereldwijd lager. De vrees voor een Russische interventie maakt de beleggers ongerust. De forse klim van Apple en de duik van United Continental...

BASF: ā€˜Doel 3 en Tihange 2 kost ons 100.000 euro per dag'
16:53 Sinds het plotse stilleggen van de kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 eind maart zit BASF Antwerpen opgezadeld met 100.000 euro extra stroomkosten. Per dag. ā€˜De goedkopere stroom uit Duitsland geraakt ...

Facebook lijft fitness-app in
16:43 Facebook werpt zich op de markt van de fitness-apps. Het sociale netwerk neemt de populaire app 'Moves' over, waarmee gebruikers hun dagelijkse lichaamsbeweging in kaart kunnen brengen en bijhouden....

Arco-waarborg over verkiezingen getild
16:17 Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geen beslissing genomen over de staatswaarborg voor de Arco-coƶperanten. De Franstalige en Nederlandstalige Arco-dossiers voor het hof worden samengevoegd en de ...

Al negen kandidaten voor bouw nationaal stadion
15:50 Er hebben zich al negen consortia van bedrijven kandidaat gesteld voor de bouw van een nationaal voetbalstadion. Dat verklaarde Alain Courtois, schepen van Sport van Brussel en de drijvende kracht ach...

Geens: Staatswaarborg voor Arco-coƶperanten blijft integraal overeind
15:29 Het Arco-arrest van het Grondwettelijk Hof van donderdag, dat in essentie erop neerkomt dat een beslissing over de staatswaarborg uitgesteld wordt, lokt uiteenlopende reacties uit. Minister van Financ...

Russisch leger 'oefent' aan OekraĆÆense grens
15:17 Nadat eerder vijf pro-Russische opstandelingen gedood werden in Slovjansk in het oosten van OekraĆÆne, heeft Moskou nu militaire oefeningen aan de grens met het land aangekondigd....

UCB-CEO stelt aandeelhouders gerust over opvolger
15:12 Het biofarmabedrijf UCB hield vanmiddag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. CEO Roch Doliveux zwaaide af met de goede cijfers van 2013 en van het eerste kwartaal van dit jaar en probeerde daarn...

Brusselse taxi's ontwikkelen taxi-app
15:06 De Brusselse taxi's nemen een mobiele applicatie in dienst waarmee gebruikers via hun smartphone een taxi kunnen bestellen. Ze reageren daarmee op de komst van de alternatieve taxidienst Uber naar Bru...

Wet tegen wilde treinstakingen pas na 25 mei
14:42 Het wetsvoorstel dat onaangekondigde stakingen bij de NMBS wil voorkomen, zal deze legislatuur niet meer goedgekeurd worden omdat de tegenstanders - socialisten, cdH en groenen - het advies van de Raa...


:: Gazet van Antwerpen - www.gva.be
Debatten over staatswaarborg Arco-coƶperanten moeten worden heropend
Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geoordeeld dat de debatten in de zaak rond de staatswaarborg voor de Arco-coƶperanten moeten worden heropend. Er lopen verschillende procedures voor de Raad van State, voor de Nederlandstalige en Franstalige kamer, en die worden nu samengevoegd.

Reis door de tijd met Google Street View
Internetbedrijf Google heeft een tijdmachine-functie toegevoegd aan zijn applicatie Street View. Via archiefbeelden kan je zien hoe een plaats in de recente geschiedenis veranderd is. De beelden gaan terug tot 2007.

Verdachte van moord blijft voorlopig in cel
Dave B. is opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocaat Koen Vaneecke donderdag.

Meerderheid personeel Lanxess keurt akkoord goed
67 procent van de arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht heeft donderdagmiddag het voorstel van cao goedgekeurd. In totaal gaat het om 143 van de 213 werknemers die hebben gestemd.

Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging
Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.

PinguĆÆns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendael
Voor dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) is het een historische paasvakantie geworden. Zo'n 100.000 bezoekers kwamen tussen de pinguĆÆns wandelen.

Maximum 3 uur per dag muziek op Tomorrowland
Uiterlijk 8 mei doet de kort gedingrechter een uitspraak in de zaak van de buurtbewoners rond De Schorre in Boom tegen Tomorrowland. De buurtbewoners eisen dat er slechts drie uur per dag muziek wordt gespeeld.

Nederlandse studenten ontdekken 'vies' Mechelen
Zo'n negentig eerstejaars vastgoed van de Hogeschool Rotterdam hebben woensdag de historische binnenstad van Mechelen ontdekt. Ze maakten er ook kennis met enkele stadsvernieuwingsprojecten. Achteraf bleken ze erg onder de indruk te zijn.

Zware brand in boerenbedrijf (video)
De brandweer van Brecht is woensdagavond met de grote middelen moeten uitrukken naar een enorme brand in een boerenbedrijf aan de Veldstraat in Brecht.

Hoogstraat wordt eerste Mechelse fietsstraat (poll)
De Hoogstraat wordt vanaf zaterdag 3 mei de eerste Mechelse fietsstraat. Fietsers krijgen er volledige voorrang. Dat maakt het stadsbestuur donderdag bekend.:: Het Nieuwsblad - www.nieuwsblad.be

:: Het Belang van Limburg - www.hbvl.be
Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging (video)
Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.

Leerling-bestuurster rijdt motard dood
Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger. Ze was met de auto aan het leren rijden.

Temperatuur klimt vrijdag tot zomerse 24 graden
Wie zin heeft om van een dagje onvervalst zomerweer te genieten, doet er goed aan om morgen een vrij dagje te nemen. Volgens de jongste weerkaarten stijgt de temperatuur in hartje Limburg tot 24 graden.

Oplichter misbruikt foto van Amerikaanse zakenman met vijf kinderen
De oplichter die een Limburgse vrouw 30.000 euro afhandig maakte blijkt zijn beeltenis gestolen te hebben van Mark Zangari, een 51-jarige Amerikaanse zakenman met vijf kinderen. Dat blijkt na opzoekingswerk van onze redactie.

Debatten over staatswaarborg Arco-coƶperanten moeten worden heropend
Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geoordeeld dat de debatten in de zaak rond de staatswaarborg voor de Arco-coƶperanten moeten worden heropend. Er lopen verschillende procedures voor de Raad van State, voor de Nederlandstalige en Franstalige kamer, en die worden nu samengevoegd.

Drie mannen ontvoeren meisje (15) en proberen haar aan te randen
Een vijftienjarig meisje uit Doornik is donderdagochtend kort ontvoerd. Haar ontvoerders sleurden haar een busje in en probeerden haar vervolgens aan te randen. Van de daders is momenteel geen spoor.

Maximum 3 uur per dag muziek op Tomorrowland
Uiterlijk 8 mei doet de kort gedingrechter een uitspraak in de zaak van de buurtbewoners rond De Schorre in Boom tegen Tomorrowland. De buurtbewoners eisen dat er slechts drie uur per dag muziek wordt gespeeld.

Jongetje (11) uit Bilzen ontsnapt aan ontvoerders
Twee mannen hebben woensdagmiddag om 14u geprobeerd een 11-jarige jongen uit Bilzen te ontvoeren. Dat meldt de politie. De feiten deden zich voor in de omgeving van het cultureel centrum De Kimpel, aan het skatepark.

Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrond
Fietsers storen zich in Vlaanderen vooral aan druk verkeer, een slechte ondergrond en gevaarlijke kruisingen. Dat blijkt uit een bevraging door de Fietsersbond waaraan meer dan 4.000 fietsers participeerden. Uit een studie door de Fietsersbond van 14 fietsroutes blijkt inderdaad dat routes die grotendeels los lopen van het andere verkeer, met een ondergrond van asfalt en relatief weinig kruispunten, het beste scoren.

Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent
Het verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist een onderzoek.:: De Morgen - www.demorgen.be
Zeker 21 doden bij luchtaanval op Aleppo
Bij een luchtaanval van de Syrische regeringstroepen op Aleppo zijn minstens 21 mensen gedood. Volgens het Syrisch Observatorium voor de ...

Israƫl schort vredesoverleg Palestijnen op
Israėl schort het vredesoverleg met de Palestijnen op. Dat is een reactie op het samenwerkingsakkoord dat de twee Palestijnse bewegingen ...

Radwanska simpel naar kwartfinales Stuttgart
Agnieszka Radwanska heeft zich zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Stuttgart. De als eerste geplaatste Poolse, ...

Test-Aankoop: Gratis apps geven persoonlijke info prijs
Wie op zijn smartphone een gratis applicatie installeert, geeft daarmee persoonlijke informatie prijs aan het bedrijf dat de app ontwikkelde. Dat ...

Kim Jong-un wil Fransen geheim van Zwitserse kaas ontfutselen
De Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft tijdens zijn studietijd in Zwitserland van de Emmental mogen proeven en dat beviel hem zo dat hij de kaas ...

Nabestaanden ferryramp 'gijzelen' Koreaanse minister
Boze familieleden van slachtoffers van de Zuid-Koreaanse veerbootramp hebben de minister van Visserij, het hoofd van de kustwacht en diens ...

Di Rupo: EK 2020 moet Brussel en Belgiƫ nog meer op de kaart zetten
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft samen met de stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij de Europese Voetbalbond ...

Geens: Arco-waarborg blijft momenteel integraal overeind
Minister van Financiėn Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten momenteel juridisch integraal ...

Waarom bewoonbare exoplaneten slecht nieuws zijn voor de mensheid
Vorige week ontdekten NASA-wetenschappers de meest Aarde-achtige planeet ooit. Mocht er leven op die planeet bestaan, is dat slecht nieuws voor ...

Emma Meesseman past voor EK-kwalificatie Belgian Cats
Emma Meesseman is er in juni niet bij tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK 2015. Dat laat de Belgische topspeelster donderdag weten. De ...


:: Het Laatste Nieuws - www.hln.be
Naakte 'Tesla-man' verstoort verkeer in LA
Een naakte man heeft dinsdagnamiddag voor heel wat verkeers- en andere problemen gezorgd in de Amerikaanse stad Los Angeles. De man danste midden ...

Zeker 21 doden bij luchtaanval op Aleppo
Bij een luchtaanval van de Syrische regeringstroepen op Aleppo zijn minstens 21 mensen gedood. Volgens het Syrisch Observatorium voor de ...

Israƫl schort vredesoverleg Palestijnen op
Israėl schort het vredesoverleg met de Palestijnen op. Dat is een reactie op het samenwerkingsakkoord dat de twee Palestijnse bewegingen ...

Kim Jong-un wil Fransen geheim van Zwitserse kaas ontfutselen
De Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft tijdens zijn studietijd in Zwitserland van de Emmental mogen proeven en dat beviel hem zo dat hij de kaas ...

Nabestaanden ferryramp 'gijzelen' Koreaanse minister
Boze familieleden van slachtoffers van de Zuid-Koreaanse veerbootramp hebben de minister van Visserij, het hoofd van de kustwacht en diens ...

Di Rupo: EK 2020 moet Brussel en Belgiƫ nog meer op de kaart zetten
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft samen met de stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij de Europese Voetbalbond ...

Geens: Arco-waarborg blijft momenteel integraal overeind
Minister van Financiėn Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten momenteel juridisch integraal ...

Wens komt uit: terminale vader naar de Efteling
De ongeneeslijk zieke Nederlander Gert-Jan van den Top is nog één keer met het hele gezin naar attractiepark de Efteling geweest. ...

Tien jaar jeugddetentie voor tiener die zusje 50 keer verkrachtte
Een Britse tiener die zijn zusje in twee jaar tijd maar liefst 50 keer verkrachtte, is veroordeeld tot tien jaar jeugddetentie. De dader was 13 ...

Mobiele technologie beĆÆnvloedt het koopgedrag
Smartphones en tablets beïnvloeden het winkelgedrag van consumenten. Dat blijkt uit een onderzoek van het marketing- en ...:: Knack - www.knack.be
Top 10 grofste beledigingen aan het adres van N-VA
Gecastreerde mannen in een harem en 9 andere beledigingen aan het adres van N-VA.

Jacht op naoorlogse abstracte kunst
Momenteel lopen er niet minder dan vier expo's over abstracte kunst uit Belgiƫ, van Mons tot in Brugge.

LIVESTREAM: Volg LIVE het grote Knack verkiezingsdebat
Alle politieke kopstukken van Limburg debatteren op het scherp van de snee over de inzet van de verkiezingen 2014 in het grote Knack verkiezingsdebat. Moderator is Paul Cobbaert.

Buren willen kankerpatiƫnten weg: 'Bezorgdheid is overgeslagen naar onredelijke onverdraagzaamheid'...
De Gentse schepen Tom Balthazar heeft zijn bedenkingen bij de klachten van de 11 bewoners van een flatgebouw waar een van de appartementen gebruikt wordt om alleenstaande kankerpatiƫnten kortstondig op te vangen.

Medisch onderzoek is favoriete goede doel van Belg
In 2013 schonk de Belg opnieuw iets meer geld aan goede doelen. Bovenaan de keuzelijst van goede doelen staan projecten die gezondheid en medisch onderzoek steunen.

Klagers Tomorrowland willen maximaal drie uur muziek per dag
Voor de rechtbank in Antwerpen is het kort geding behandeld dat zeven buurtbewoners hebben aangespannen tegen Tomorrowland.

Het hart van de samenleving verdient zuurstof, geen verstikking
Onder het motto 'Hart tegen hard' organiseren 'de Verenigde Verenigingen' een verkiezingsevenement. 'De waarheid is dat het verenigingsleven er de afgelopen legislatuur is op achteruit gegaan. Groen wil, anders dan de N-VA, het middenveld opnieuw zuurstof geven in plaats van het verder te verstikken', aldus Groen-voorzitter Wouter Van Besien.

'Regering-Di Rupo loste zestig procent beloftes volledig in' (Rapporteurs)
De regering Di Rupo heeft ruim zestig procent van haar beloftes volledig ingelost. Volgens de Rapporteurs, een online burgerinitiatief, zal de regering uiteindelijk afklokken op 16 procent niet-gerealiseerde beloftes.

Verkiezingen 2014: pas op voor de macht van de onbesliste kiezer
Hoe de onbesliste kiezer wel eens voor de grootste verrassing van de verkiezingen kan zorgen.

Oosterweel wordt fors duurder dan verwacht
De Antwerpse Oosterweelverbinding zal haast twee miljard duurder uitvallen dan verwacht. Dat blijkt uit een BAM-dossier dat Vlaams parlementslid Bjƶrn Rzoska (Groen) kon inkijken.


:: Vandaag.be - www.vandaag.be
Drie mannen ontvoeren meisje (15) en proberen haar aan te randen
Een vijftienjarig meisje uit Doornik is donderdagochtend kort ontvoerd. Haar ontvoerders sleurden haar een busje in en probeerden haar vervolgens aan te randen. Van de daders is momenteel geen spoor.

Verdachte van moord blijft voorlopig in cel
Dave B. is opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocaat Koen Vaneecke donderdag.

Leerling-bestuurster rijdt motard dood
Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger. Ze was met de auto aan het leren rijden.

Debatten over staatswaarborg Arco-coƶperanten moeten worden heropend
Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geoordeeld dat de debatten in de zaak rond de staatswaarborg voor de Arco-coƶperanten moeten worden heropend. Er lopen verschillende procedures voor de Raad van State, voor de Nederlandstalige en Franstalige kamer, en die worden nu samengevoegd.

Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren
Het verslag van de verkeersdeskundige over de omstandigheden en oorzaak van de treinramp vorig jaar in mei in Wetteren, wordt pas in de loop van juni verwacht. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket afdeling Dendermonde, gevraagd naar de stand van het gerechtelijk onderzoek.

Senaat keurt dubbele familienaam goed
De Senaat heeft donderdagnamiddag het wetsontwerp definitief goedgekeurd waardoor ouders hun kinderen de naam van de vader, die van de moeder of een combinatie van beide kunnen geven, maar waarbij de naam van de vader automatisch wordt toegekend als de ouders het onderling niet eens raken.

Wilde weldoener steekt geld in brievenbussen in Spaarstraat
Een wilde weldoener heeft in totaal zo'n 3.000 euro achtergelaten in brievenbussen in de Spaarstraat in Kessel-Lo, bij Leuven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Yuhan Tan en Maxime Moreels halen achtste finales WK badminton
Yuhan Tan (BWF 95) en Maxime Moreels (BWF 105) hebben zich donderdag allebei geplaatst voor de achtste finales van het EK badminton in het Russische Kazan. Yuhan Tan versloeg in de tweede ronde de OekraĆÆner Valeriy Atrashchenkov (BWF 107) met 21-17, 8-21 en 21-13. De match duurde 39 minuten.

Ex-politiebaas Fernand Koekelberg vrijuit in verkrachtingszaak
De Kamer van Inbeschuldigingstelling van het hof van beroep van Luik heeft donderdag de buitenvervolgingstelling van Fernand Koekelberg bevestigd in een verkrachtingszaak. Dat heeft zijn advocaat Marc Uyttendaele laten weten. De KI volgt daarmee de raadkamer in Namen en het parket-generaal.

KBVB wil openingsmatch EK 2020 in Brussel
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Brussel officieel voorgedragen als een van de gaststeden voor het EK van 2020. Dat werd donderdag bekendgemaakt op het Brusselse stadhuis.


Verkenner Mobile is een realisatie van
PDL InterConsult (c)2014
Alle rechten van de geciteerde titels en teksten zijn en blijven eigendom van de aanbieder die vermeld is als bron.